Inbindringen, onmisbaar bij inbinden
Wanneer je gaat inbinden, dan gebruik je inbindringen of bindruggen om de documenten bij elkaar te houden en een professionele uitstraling te geven. Er zijn verschillende soorten bindringen beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en toepassingen. Wil je weten wat voor soort inbind ringen je in welke situatie het beste kunt gebruiken? Voor vrijwel alle bindruggen geldt dat ze verkrijgbaar zijn met 21 ringen of met 34 ringen. Ook heb je een inbindmachine nodig om de perforatiegaten te maken waar de inbindruggen mee moeten worden bevestigd. Lees hieronder dan de mogelijkheden die er zijn om op het gebied van inbinden en bindringen en welke bindruggen in welke situatie het meest geschikt zijn.
Plastic bindruggen
Bindruggen van plastic zijn ideaal voor het binden van rapporten, handleidingen, schoolprojecten en andere documenten met een beperkt aantal pagina's. Ze zijn ook geschikt voor documenten die regelmatig moeten worden bijgewerkt, omdat ze gemakkelijk kunnen worden geopend en gesloten met een inbindmachine. Veelvoorkomende diktes zijn 6mm, 8mm en 10mm. Een plastic bindrug is makkelijk op maat te knippen mocht je een kleiner document willen inbinden. Heb je een dikkere stapel papieren om in te binden en wil je extra stevigheid? Kies dan voor een metalen bindrug.
Bindringen metaal
Metalen draadbindringen, ook wel bekend als draadruggen of spiraalbindingen, worden vaak gebruikt voor het inbinden van kalenders, notitieboeken en presentatiedocumenten. Ook is deze manier van inbinden prettig voor documenten die vaak moeten worden omgeslagen zoals werkboeken of studiemateriaal. Metalen draadbindringen bieden een duurzame en professionele uitstraling en zijn geschikt voor documenten met een gemiddelde tot grote dikte. Ook geeft het metaal een zakelijke, professionele en duurzame uitstraling. De wire-o binding is een veelgebruikte bindmethode van metaal.
Surebind bindruggen
Een Surebind bindstrip werkt niet met ringen maar met pinnen en een klemsysteem. Dit systeem is alleen te gebruiken met de
Velobinder inbindmachine.
Welke diameter inbindringen heb je nodig?
Wanneer je documenten gaat inbinden is het handig om te weten welke diameter bindrug je ongeveer nodig hebt. Zorg dat je niet een te kleine maat bindringen kiest omdat het dan moeilijk wordt de pagina's om te slaan. Hierdoor heb je ook kans dat er pagina's los komen uit de bindringen. Hieronder hebben we op een rijtje gezet voor welke diameter bindringen je het beste kan kiezen met een bepaald aantal pagina's.
6mm: 0-45 pagina's
8mm: 45-60 pagina's
10mm: 60-70 pagina's
12mm: 70-80 pagina's
16mm: 100-120 pagina's
19mm: 120-160 pagina's
25mm: 200- 225 pagina's
38mm: 300-340 pagina's
45mm: 340-410 pagina's
Inbinden zonder perforatiegaten
Wil je geen gaten in je document maken maar wil je het wel inbinden? Dan is een klemrug een hele goede oplossing. Klemruggen zijn er in verschillende diktes en het is een soort strip waar je de documenten inschuift. Het is ook een flexibele manier van inbinden want je kunt de documenten makkelijk weer verwijderen of vervangen. Ook kun je hem op maat maken wanneer je een afwijkende maat wilt inbinden.
Boekbindringen
Wil je geen rug maar wil je de documenten wel bundelen? Losse
metalen boekbind ringen zijn hier een goede oplossing voor.
Thermisch inbinden
Een andere manier om papieren in te binden is thermisch inbinden. Hiervoor heb je thermische inbindmappen nodig en een thermische inbindmachine die werkt met warmte. Bij thermisch inbinden werk je dus niet met inbindringen maar smelt je de rug van de inbindmappen aan de documenten vast.
Je ziet dat er vele mogelijkheden zijn als je zelf gaat inbinden. Heb je toch nog vragen over onze inbindringen of wil je advies? Bel dan naar het nummer 085-0160140 of neem contact op via het contactformulier.