Ergonomische bureaustoelen voor de betere werkplek
Inloggen
Winkelmandje

Ergonomische bureaustoel

bureaustoel-ergonomisch
ergonomische-bureaustoel

Ergonomische bureaustoel


Een ergonomische bureaustoel is wellicht de belangrijkste investering die je voor jezelf kunt doen als je lange uren achter je bureau doorbrengt. Een goede ergonomische bureaustoel zorgt voor een goede werkhouding en geeft je lichaam ondersteuning waar het nodig is. Als je bureaustoel ergonomisch is en je werkplek op de juiste manier is ingesteld, dan kan een bureaustoel je productiviteit en je algehele gezondheid verbeteren.


Een ergonomische bureaustoel is ontworpen om de natuurlijke houding van je lichaam te ondersteunen en spanning op gewrichten en spieren te verminderen. Een goede ergonomische bureau stoel heeft voldoende instelmogelijkheden om de zithouding aan te kunnen passen naar jouw lichamelijke- en persoonlijke voorkeuren en zit bovenal comfortabel. Een goede bureaustoel helpt rugklachten en andere gezondheidsproblemen, zoals nek- en schouderpijn te voorkomen.


Pro Office verkoopt een groot assortiment ergonomische bureaustoelen van sterke merken zoals Sedus, Hag, Köhl, Se7en, Euroseats en andere merken. Vind de bureaustoel van jouw keuze door je voorkeuren te selecteren. Heb je advies nodig bel dan naar het nummer 085-0160140 of neem contact op via [email protected]. Je bent ook welkom in onze showroom om de ergonomische stoelen zelf uit te proberen. 

kohl-bureaustoelen

hag-bureaustoelen

sedus-bureaustoelen

Se7en-bureaustoel

euroseats-bureaustoelen

Prijs
tot
Prijs filteren
Voorraad
tot
Voorraad filteren
Categorieën
Merken
Ergonomie
Rugleuning
Stoffering
Armsteunen
Zitting
Voetenkruis
Rug neigmechanisme
Geschikt voor
Mechaniek
Certificering
Garantie
Filter
Pagina 1 van 3
  • 1
  • 2
  • 3
Weergave:
Sorteren:
BETER Bureau stoel Köhl Anteo network basic auto-synchroon Air-Seat
659,00 -17%
549,00 664,29 Incl. BTW
BEST Ergonomische bureaustoel Köhl Anteo network basic Air-Seat
729,00 -18%
599,00 724,79 Incl. BTW
Ergonomische bureau stoel Köhl Anteo Basic Network
519,00 627,99 Incl. BTW
BETER Bureau stoel Köhl Anteo network basic auto-synchroon Air-Seat 63cm rug
749,00 -20%
599,00 724,79 Incl. BTW
BEST Ergonomische bureaustoel Köhl Anteo network basic Air-Seat 63cm rug
829,00 -22%
649,00 785,29 Incl. BTW
Weergave:
Sorteren:
Pagina 1 van 3
  • 1
  • 2
  • 3
Filter

Wat is een ergonomische bureaustoel


Een ergonomische bureaustoel heeft voldoende instelmogelijkheden om je lichaam op de meest ergonomische manier te kunnen ondersteunen. Het is de bedoeling dat de stoel jouw lichaam zo optimaal mogelijk 'draagt' in een natuurlijke houding. Dat houdt in dat de bureau stoel de juiste steun geeft aan de rug en de wervelkolom en ruim instelbare armsteunen heeft om je nek-, rug-, en schouders te ontlasten. Verder moet de stoel zodanig kunnen worden ingesteld dat de bloedcirculatie optimaal kan blijven stromen.
Een goede bureaustoel is bovenal zeer comfortabel en geschikt om langdurig op te kunnen zitten.


Wat maakt een bureaustoel ergonomisch?

Bij Pro Office kun je terecht voor een ergonomische stoel die je lichaam perfect ondersteunt en indien gewenst actief houdt, maar wat maakt nu een bureaustoel ergonomisch?


-  Verstelbaarheid: Een ergonomische bureaustoel is zodanig instelbaar dat je lichaam ergonomisch ondersteunt word. Daarvoor hebben ergonomische bureaustoelen tenminste een instelbare gasveer en ergonomisch instelbare armsteunen die zowel in hoogte, diepte en breedte instelbaar zijn. Een schuifzitting met zitdiepte verstelling is aan te raden zodat je benen optimaal ondersteund worden, ongeacht hoe lang je benen zijn.


- Armsteunen: De armsteunen ondersteunen je schouders en zijn daarom erg belangrijk om nek- en schouderklachten te voorkomen. Goed en voldoende instelbare armsteunen zijn zo in te stellen dat ze niet in de weg zitten en op een natuurlijke manier je schouders en armen ondersteunen.


- Rugleuning: De rugleuning van de stoel moet je rug ondersteunen en moet vooral comfortabel voelen. Heb je een holle rug dan kan een lendensteun prettig zijn om de holte op te vullen en een comfortabeler gevoel te geven. De rugleuning zorgt er overigens niet voor dat je lichaam rechtop blijft zitten. De rugleuning is uitsluitend bedoeld om tegenaan te leunen.


- Zitting: De zitting van je bureaustoel moet zo gevormd zijn dat je comfortabel kunt zitten en niet in je benen drukt. De kwaliteit van het schuim bepaalt het zitcomfort en de houding van je rug op langere termijn. Een betere bureaustoel is langdurig vormvast en zorgt, ook na vele jaren, voor voldoende ondersteuning en comfort. De zithoogte dien je zo in te stellen dat je benen in een hoek van negentig tot honderd graden buigen. In die houding wordt de bloedcirculatie niet afgekneld en voorkom je vermoeidheid en hoofdpijn.


- Actieve zitting: Voor een nog comfortabeler gevoel en ter voorkoming van gezondheidsklachten en lichamelijke klachten, kan je voor een gezonde bureaustoel kiezen. Een Köhl bureaustoel met Air-Seat houdt je lichaam actief en voorkomt klachten als rugpijn, vermoeidheid en hoofdpijn.


Ergonomische bureaustoel voor rugklachten


Rugklachten zijn een veel voorkomend probleem bij langdurig zittend werk. Een ergonomische bureaustoel voor rugklachten is dan aan te raden. Rugklachten ontstaan voornamelijk door langdurig in eenzelfde houding te zitten. Een goede stoel voor je rug zorgt ervoor dat je rug in beweging blijft. Een Köhl bureaustoel met Air-Seat is zo'n stoel die je rug continue in beweging houdt met de speciale zitting. De Air-Seat zitting zit niet alleen erg comfortabel, maar activeert al je kleine rugspiertjes en stimuleert de bloedcirculatie. Bij rugproblemen is in beweging blijven erg belangrijk. Al vele mensen met rugklachten zijn geholpen met een Köhl bureaustoel met Air-Seat. Bekijk het complete assortiment bureaustoelen voor rugklachten hier en bekijk hoe een bureaustoel met Air-Seat werkt.


HÅG-bureaustoel


Een HÅG bureaustoel is een zeer goede bureaustoel met een eigen unieke ergonomische visie. Hag bureaustoelen worden alom gewaardeerd om hun zitcomfort en kwaliteit. Iedere Hag stoel heeft de InBalance techniek die je lichaam actief houdt. Iedere HÅG stoel stimuleert kleine bewegingen vanuit de benen. Het inBalance kantelmechaniek van een HÅG bureaustoel geeft continue steun in je rug, zonder het gevoel te krijgen dat je steeds beweegt. Je bent continu een beetje in beweging op een natuurlijke manier op een zeer comfortabele manier. Actief zitten is de norm voor een betere gezondheid.


Unieke designs

De designs en functionaliteiten van Hag bureaustoelen zijn voortgekomen uit de visie om de en mening van eindgebruikers mee te nemen in het ontwerpproces. HÅG belooft je een kwalitatief goede ergonomische kantoorstoel, die gemaakt is om lang mee te gaan. Iedere Hag stoel voldoet aan de kernwaarden van HÅG: Je bent geboren om te bewegen. Bekende stoelen met een uniek design, zijn de Hag Capisco met unieke zadelzitting of de Hag Futu. Beide worden veel gebruikt op kantoren waar design en ergonomie hand in hand gaan.


Sedus bureaustoel


Een merk dat al tientallen jaren de betere kantoorstoelen produceert is Sedus. Een Sedus bureaustoel is degelijk, van hoge kwaliteit en ontworpen om vgebruikt te worden op het moderne kantoor. Met een Sedus stoel koop je een stoel die ergonomisch en doordacht is. Voor hybride werkplekken heeft Sedus de SE Motion en SE-Flex ontwikkelt. Deze bureaustoelen passen zich automatisch aan, aan iedere gebruiker, op basis van lichaamsgewicht. Dit is ideaal in grote kantoren waar hybride gewerkt wordt op flexplekken. Met de Sedus Black Dot heeft Sedus een bijzonder goede en doordachte ergonomische stoel in het assortiment. De Sedus Black Dot heeft een unieke gepatenteerde dorsokinetica ophanging voor de rugleuning, welke rug volgt in alle richtingen. Dat is goed voor de tussenwervelschijven en biedt ontspanning voor de nek- en rugspieren. Het similarmechaniek met optimaal afgestemde mechanische veren, zorgt voor een bijzonder evenwichtige ondersteuning van het lichaam. Jarenlange innovatie komt terug in alle modellen van Sedus.

Wil je ergonomische bureaustoelen kopen die geschikt zijn voor langdurig zitten? Bij Pro Office vind je een groot assortiment ergonomische bureaustoelen. Voor iedere gebruiker, voor iedere design en ieder interieur hebben wij de juiste stoel. 


Je ergonomische bureaustoel instellen op de juiste manier


Hoe goed je bureaustoel ook is, als je bureaustoel niet goed is ingesteld, zul je op termijn toch last gaan krijgen van je lichaam. Een goed ingestelde bureaustoel zorgt ervoor dat je optimaal gebruik maakt van de ergonomie van je lichaam. .
  • Je zorgt ervoor dat je bloedcirculatie niet wordt afgekneld door de zitting van je stoel, met de gasveer, op de juiste werkhoogte te plaatsen. Dit is als je benen ongeveer in een hoek van 90 tot 100 graden zitten.
  • Zorg je dat de rugleuning comfortabel zit en je de steun geeft die je wenst.
  • Misschien wel het meest belangrijk is het instellen van de armsteunen. Stel deze zo in, dat je schouders licht ondersteund worden. Je schouders moeten niet omhooggedrukt worden en ook niet hangen. Zorg er ook voor dat je armsteunen dicht langs je lichaam staan.
  • Zet de bureau stoel achter je bureau en stel de hoogte van je bureau zodanig in dat de bovenkant van de armsteunen gelijk zijn met het werkblad.


Als je je bureaustoel op de juiste manier hebt ingesteld, zul je merken dat je heel ontspannen zit, niet meer van je stoel afglijdt of op het puntje van je stoel gaat zitten. Bekijk ook de instructiefilm je bureaustoel instellen voor de juiste instructies.


Om ergonomisch te kunnen werken is niet alleen een ergonomische bureaustoel belangrijk, maar de juiste instelling van je gehele werkplek. Je bureaustoel is de basis en de hoogte van je bureau pas je aan, aan de instelling van je bureaustoel. Bekijk in het filmpje, hoe jij je werkplek op de juiste manier ergonomisch instelt.


Bureaustoel met hoofdsteun


Een bureaustoel met hoofdsteun geeft je nek en schouders ontspanning. Bij veel bureaustoelen kan een neksteun of hoofdsteun worden bijbesteld. Let er wel op dat niet iedere bureau stoel geschikt is voor een hoofdsteun. De rugleuning of houder voor de hoofdsteun moet voldoende hoog zitten om daadwerkelijk steun te geven. Voor het gemak hebben we voor jou een overzicht gemaakt van alle ergonomische bureaustoelen met een hoofdsteun. Een hoofdsteun is een erg fijne optie als je langdurig zit en af en toe je nek en schouders wilt laten rusten.


Heb je advies nodig? Bel naar het nummer 085-0160140 of neem contact op via [email protected], wij zijn direct bereikbaar. Wil je proefzitten? Kom dan naar onze showroom in Meppel en probeer een bureaustoel in het echt. Vraag ook naar de mogelijkheden voor een proefplaatsing achter je eigen bureau.

Bel mij terug

Aanmelden nieuwsbrief

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen