Gezond werken met een zit sta bureau
Inloggen
Winkelmandje
zit-sta-bureau
zit-sta-bureau

Ergonomisch werken met een zit sta bureau


Door te werken met een zit sta bureau voorkom je niet alleen lichamelijke klachten, je wordt ook veel minder snel moe. Door afwisselend zittend of staand te werken met een hoog laag bureau blijft je lichaam in beweging. Dit heeft grote voordelen voor lichaam en geest. Omdat je regelmatig moet wisselen tussen zittend en staand werken, adviseren wij een elektrisch zit sta bureau te kopen. Met één druk op de knop gaat je bureau naar je juiste werkhoogte voor de juiste ergonomische zithouding of staand. Een sta zit bureau kun je kopen als recht bureau, maar ook een hoekbureau, duo bureau of eiland bureau kun je als zit sta bureau kopen.

Heb je vragen of heb je advies nodig? Bel dan naar het nummer 085-0160140 of neem contact op via [email protected]

Prijs
tot
Prijs filteren
Voorraad
tot
Voorraad filteren
Categorieën
Merken
Afmetingen bureau
Hoogte verstelling
Meubellijn
Type bureau
Vorm werkblad
Afmetingen
Type bureau
Model
Hoogte verstelling
Minimale hoogte
Maximale hoogte
Motor
Filter
Pagina 1 van 2
  • 1
  • 2
Weergave:
Sorteren:
Weergave:
Sorteren:
Pagina 1 van 2
  • 1
  • 2
Filter

Zit sta bureau kopen


Wil je een zit sta bureau kopen en ben je op zoek naar manieren om je productiviteit en gezondheid te verbeteren terwijl je aan een bureau werkt,  dan is een zit-sta-bureau de juiste keuze.

Met een zit-sta-bureau kun je zowel zittend als staand werken. De hoogte van het bureau is aan te passen naar de juiste werkhoogte voor zowel zittend gebruik of als sta bureau. Stel het bureau handmatig in met een slinger of met elektrische bediening als elektrisch verstelbaar bureau. Het goede van afwisselend zittend en staand werken, is dat het helpt de bloedsomloop te stimuleren en spanning in de spieren te verminderen. Het is wel raadzaam een zit sta bureau op de juiste manier te gebruiken.


Welke zit/sta bureaus zijn er te koop?


Er zijn verschillende modellen zit/sta bureaus. Onderstaand vind je een overzicht van de verschillende modellen en de voordelen van dit model.

Hoog laag bureau- Een standaard recht bureau dat in ieder kantoor of thuiskantoor gebruikt wordt voor één werkplek om zowel zittend als staand te kunnen werken.

Zit sta hoekbureau - Een zit sta hoekbureau is een extra groot bureau met een aanbouw. Dit L-bureau biedt extra ruimte voor documenten tekeningen of een printer. Het bureau gaat in zijn geheel op en neer van zittend naar staand werken.

Duo zit sta bureau - Een duo bureau bestaat uit één frame met twee afzonderlijk van elkaar in te stellen werkplekken. Duo zit sta bureaus worden vaak gebruikt in grote kantoren. Deze opstelling is ruimtebesparend en biedt de mogelijkheid om ieder bureau via een centrale kabelbak van stroom te voorzien, zonder dat er steeds kabels mee op een neer gaan met het bureau. Duo bureaus ook de mogelijkheid een akoestisch privacy paneel te plaatsen tussen de bureaus, voor een betere akoestiek en privacy. Een duo bureau is ook als duo hoekbureau te leveren.

Bureau eiland 3 personen - Dit zit sta bureau biedt voor 3 personen op één frame een efficiënte ruimtebesparende opstelling die afzonderlijk verstelbaar is. Ook dit bureau biedt de mogelijkheid een akoestisch privacy paneel te plaatsen tussen de bureaus, voor een betere akoestiek en een eigen afgescheiden werkplek.

Zit sta bureau elektrisch - Je kunt je bureau van hoog naar laag verstellen door met een slinger te gaan verstellen. In de praktijk werkt dit niet en raden wij een elektrisch verstelbaar bureau aan met een geheugen. Hoe lang je moet gaan staan achter je zit sta bureau is niet altijd duidelijk. De bedoeling is dat je vaak afwisselt en zeker niet te lang staat. Daarom is een elektrische bediening met geheugen beter. Het afwisselend staand en zittend werken, wordt anders niet gebruikt.


Hoe gebruik je een zit sta bureau?


Een sta zit werkplek moet je wel op de juiste manier gebruiken. Door regelmatig afwisselend te werken activeer jij je lichaam en stimuleer jij je bloedcirculatie. Dit heeft positieve gevolgen voor je werkhouding maar ook voor je concentratievermogen. Het is zeker niet de bedoeling om langdurig te gaan staan. Meestal sta je 10 minuten en ga je weer zitten. Het moment dat je gaat hangen aan je bureau betekent dat je weer moet gaan zitten. Een goede ergonomische bureaustoel en de juiste instelling van je bureau en bureaustoel is essentieel. Bekijk de video zo gebruik je een zit-sta bureau


Voordelen van een zit-sta-bureau


Afwisselend zittend en staand werken met een zit-sta-bureau heeft vele voordelen.


Verhoogt de productiviteit - Afwisselen tussen zitten en staan helpt bij het verhogen van de productiviteit. Doordat je beweegt, activeer jij je lichaam. Dit zorgt voor een betere bloedcirculatie en wordt meer zuurstof naar de hersenen getransporteerd. Dit zorgt voor betere prestaties en concentratie.

Verbetert de bloedsomloop - Langdurig zitten kan de bloedsomloop belemmeren en kan leiden tot vermoeidheid, hoofdpijn en concentratieproblemen. Door te staan tijdens het werken  stimuleer je de bloedsomloop en krijg je meer energie. 

Vermindert rugklachten
- Als je langere tijd zittend werkt, kan dit leiden tot rugklachten en pijn. Door af te wisselen tussen zitten en staan, kun je de druk op je rug verminderen en pijn voorkomen.

Verbrandt calorieën
- Staand werken verbrandt meer calorieën dan zitten, en helpt je lichaam gezonder te houden

Verbetert je gezondheid
- Door te bewegen is niet alleen je lichaam actief, maar blijven ook je lichaamsprocessen actief. Beweging kan ernstige gezondheidsklachten voorkomen. Hier komt ook de term "zitten is het nieuwe roken" vandaan.


Waar moet je op letten bij het kopen van een zit-sta-bureau?


Let op de onderstaande punten bij het kopen van een zit-sta-bureau:


Verstelbaarheid - Zorg ervoor dat het bureau voldoende in hoogte verstelbaar is zodat je het bureau kunt instellen naar jouw lengte en voorkeuren. Als je klein bent, let dan op of het bureau voldoende laag ingesteld kan worden. Vaak is een hoog laag bureau met een onderstel met 3 segmenten nodig om het bureau op de juiste ergonomische werkhoogte in te kunnen stellen.

Stabiliteit
- Een zit-sta-bureau moet stabiel zijn en niet wiebelen als je erop leunt. De sta zit bureaus die Pro Office levert, zijn alle stabiel en van een stevige kwaliteit.

Draagvermogen bureau
 - Controleer draagvernogen van het bureau om ervoor te zorgen dat het voldoet aan jouw behoeften. Heb je zware apparaten op je bureau dan kan de motor dit niet omhoog tillen en zou defect kunnen raken. Pro Office levert uitsluitend hoog laag bureaus voor zakelijk gebruik van de betere merken. Al onze sta bureaus hebben motoren die sterk genoeg zijn.

Prijs
- Zit-sta-bureaus zijn er in verschillende prijsklassen. Overweeg hoeveel je wilt uitgeven voordat je een aankoop doet. Een slinger verstelbaar bureau is voordeliger dan een elektrisch verstelbaar zit sta bureau. Houd er wel rekening mee dat een elektrisch verstelbaar bureau beter gebruikt zal worden als een handmatig verstelbaar bureau. Als het hoog laag verstellen niet gebruikt wordt, is het uiteindelijk nog duurder.

Conclusie -
Een zit-sta-bureau is een geweldige investering voor iedereen die gezonder en productiever wil werken. Door af te wisselen tussen zittend en staand werken, kun je de negatieve gezondheidseffecten van langdurig zitten verminderen en je gezondheid en werkprestaties verbeteren.


Belangrijke accessoires


Zeker als je een elektrisch verstelbaar zit sta bureau gaat kopen zijn de onderstaande accessoires belangrijk. Zowel voor de ergonomie, als voor een netjes bureau, zonder dat apparaten van het bureau getrokken worden door bekabeling die vast is gaan zitten.


Kabelgoot - Een kabelgoot om de losse, bijeengebonden kabels van je beeldschermen en andere stroomverbruikers in op te bergen, houdt je bureau aan de onderzijde netjes. Zeker als je bureau als sta bureau gebruikt wordt, zie je alle kabels. Een extra frontpaneel aan de voorzijde van het bureau, is ook een optie om het zicht op de losse kabels te ontnemen.

Bekabeling
- Je wilt zo weinig mogelijk kabels op en neer laten gaan met het sta zit bureau. Bevestig GST-18 beveiligde stekkerdozen onder je bureau, die mag je onder je bureau monteren en sluit al je apparaten aan op deze stekkerdoos, inclusief de stekker van de motor van je sta zit bureau. Zo heb je maar 1 stroomkabel + een eventuele netwerkkabel die mee omhoog en omlaag gaat.

Monitor arm
- Ook bij een zit sta bureau is het belangrijk dat je beeldscherm op de juiste hoogte staat. De juiste hoogte van je beeldscherm voorkomt nek- en schouderklachten. Met een monitor arm kun jij je beeldscherm in iedere gewenste positie instellen. Een monitor arm is leverbaar in verschillende uitvoeringen, voor 1 beeldscherm, twee schermen of nog meer schermen, maar ook voor curved monitors. Bekijk ons assortiment monitor armen.

Opbergladen
- Om al je kleine kantoorartikelen, telefoon of autosleutels op te bergen, is een lade onder het bureau of een ladeblok op wielen een veel gebruikte optie voor het opbergen van kantoorspullen

Ergonomische bureaustoel
-  Ondanks dat je meer staand gaat werken, is een goede ergonomische bureaustoel nog steeds van groot belang. Bij juist gebruik van een zit sta bureau, zit je nog steeds veel. Je moet vaak wisselen tussen zitten en staan. Een goede ergonomische bureaustoel is zodanig instelbaar dat je lichaam en met name je nek en schouders op de juiste manier ondersteund worden.


Een sta bureau passend bij jou interieur en stijl


In ons assortiment hebben wij vele soorten zit sta bureaus van een volledig zwart bureau tot een industrieel bureau. Voor iedere smaak, styling en inrichting, hebben wij een bureau in vele kleuren leverbaar. Ieder sta zit bureau is leverbaar in vele frame en bladkleuren. Van traditionele werkblad kleuren tot warme en moderne eikenbladen met nerf in het werkblad. Bekijk de kleurkaarten die bij ieder bureau worden getoond voor de kleur die bij je past. Zo kun je voor iedere kantoorinrichting de juiste stijl zoeken en een passend bureau kopen. Als dat nodig is kunnen wij je helpen met voorstellen en of het toesturen van kleurstalen.


Levering en montage


Alle onze kantoormeubelen worden gratis geleverd. Montage kost slechts € 50,00 en vanaf € 1.000,00 is het zelfs gratis. Een sta zit bureau wordt binnen 2-3 weken geleverd.

Heb je vragen of heb je advies nodig? Bel dan naar het nummer 085-0160140 of neem contact op via [email protected]


Veelgestelde vragen over zit-sta bureaus


1. Waarom zou ik een zit-sta bureau overwegen?

Een zit-sta bureau geeft je de flexibiliteit om af te wisselen tussen zittend en staand werken. Dit kan helpen om de bloedsomloop te verbeteren, vermoeidheid te verminderen en lichamelijke klachten te voorkomen. Bovendien voel je je vaak energieker en productiever!

2. Hoe kies ik het beste zit-sta bureau voor mijn behoeften?

Kijk naar de verstelbaarheid en stabiliteit van het bureau. Een elektrisch verstelbaar bureau is handig en snel in gebruik. Let ook op het bereik van de hoogte-instellingen om te zorgen dat het bureau zowel bij zittend als staand werken comfortabel is.

3. Wat zijn de ergonomische voordelen van een zit-sta bureau?

Een zit-sta bureau helpt je om de hele dag door van houding te wisselen, wat spanning in je rug, nek en schouders vermindert. Het stimuleert beweging en kan helpen bij het voorkomen van klachten die ontstaan door langdurig zitten.

4. Hoe lang moet je staan achter je zit sta bureau

Een zit sta bureau is een geweldige toevoeging om gezonder te werken, minder snel moe te worden en lichamelijke klachten te voorkomen, mits goed gebruikt. Er is een misopvatting over hoe lang je moet staan achter een sta zit bureau. Je kunt niet een hele middag achter je bureau staan en ook geen uur. Je moet veel afwisselen. Het moment dat je moe wordt en in je heupen gaat hangen, is het moment om weer te gaan zitten. 10 minuten staan en weer zitten en dat vaak afwisselen is het allerbeste. Daarom is een elektrisch verstelbaar bureau met een geheugen functie aan te raden.

Bel mij terug

Aanmelden nieuwsbrief

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen